pondelok 13. februára 2017

Prirodzené valentínske líčenie

Po minulom dramatickom líčení som si dnes pre vás pripravila trošku jemnejšie líčenie pri príležitosti Valentína. Ja sa musím priznať, že tento sviatok veľmi neoslavujem, ale inšpirácie na líčenie v tomto období ma veľmi baví. Aj keď nie som žiadna profesionálka, hra s make-pom ma baví a preto som sa aj s týmto trošku vyhrala. Avšak nemusíte sa báť, že to bude niečo veľmi ťažké a myslím si, že to hravo zvládne každý. Dosť bolo môjho polemizovanie a poďme už na samotné líčenie.





 Je to už pre mňa otrepaná fráza, ale ako vždy na začiatok použijeme podkladovú bázu. Ja som tú svoju zmiešala s korektorom, pretože som potrebovala trošku lepšie prekryť žilky na viečku.




Ďalším krokom bude tzv. "strácací tieň". Je to prechodová farba, ktorá nám slúži na uľahčenie stratenia ďalších tieňov, ktoré na oko nanesieme a čiastočne ním aj vytvarujeme oko. Ja som na to použila tmavší púder, ktorý som naniesla do záhybu oka. 







Konečne sme už od prípravy viečka sa dostali k samotnej tvorbe líčenia. Na celé pohyblivé viečko si na mokro nanesieme svetlý ružový metalický tieň. 





Aby naše viečko dostalo nejaký tvar na druhú polovicu pohyblivého viečka nanesieme stredne hnedý metalický tieň opäť na mokro.









Keďže asi nechceme mať na očiach extrémnu disko-guľu tak si vezmeme matnú hnedú, ktorú nanesieme do vonkajšieho kútika oka a mierne stratíme prechod v záhybe oka.









Keďže chceme aby líčenie bolo jemné tak nebudeme používať klasické linky, ale pomocou tmavohnedého tieňa a skoseného štetca si urobíme takú nedbalú linku.
                                                                       Teraz už iba dokončíme spodnú linku, kde som použila opäť tmavý púder a potom som už len prejasnila svetlým tieňom vnútorný kútik. Na vnútornú spodnú linku dáme bielu ceruzku aby naše oči nevyzerali unavene.
 





Všetko už len ukončíme natočením mihalníc a nanesením maskary.


Keď už máme oči dokončené, tak si ešte dokončíme pleť.





Make-up som si zmiešala s krémom, pretože som nechcela veľmi silné krytie. Korektorom som zamaskovala všetky nedokonalosti a aby všetko držalo na mieste tak som to zafixovala púdrom. 










Tvár som vykontúrovala už viackrát spomínaným tmavším púdrom, ktorým som dosiahla naozaj pekný prirodzený efekt. Na líčka som zvolila veľmi jemnú nevtieravú ružovú lícenku.



 Pri výbere farby pier to bolo trochu ťažšie, ale nakoniec som pery vykreslila ružovou ceruzkou na kontúrovanie. Potom som zmiešala hnedý a ružový matný lesk od Essence aby som dosiahla moju vysnenú farby.








Takto vyzerá moja predstava jemného Valentínskeho líčenia. Jemný a nositeľný make-up, ktorý iba podčiarkne vašu prirodzenú krásu. Mne sa veľmi zapáčilo a určite ho viackrát prevetrám. Na začiatku článku som však spomínala, že som sa pri tomto líčení trochu vyhrala. Nechala som sa inšpirovať Instagramom, kde som zahliadla jedno líčenie očí doplnené detailom srdiečka. Vyskúšala som to a tu je výsledok.



 
Srdiečka som nakreslila pomocou bielej kajalovej ceruzky a kontúrovacích ceruziek a obkreslila som to pomocou strieborného tieňa, ktorý som naniesla na mokro. Toto jednoznačne nie je vec na bežné nosenie, ale ak pôjdete na nejakú Valentínsku párty, tak môžete takto trošku ozvláštniť svoje líčenie. Viem, že nie som žiadna profesionálka a stále sa ešte mám toho čo veľa učiť, no líčenie ma baví a rada sa sním hrám. Sama o sebe tvrdím, že som ešte poriadny amatér a pevne verím, že sa mi to raz podarí posunúť na profesionálnu úroveň.

Oslavujete sviatok sv. Valentína? Aké líčenie naň hodláte prevetrať? 

Dúfam, že sa vám článok páčil. Prajem vám príjemný zvyšok dňa a pravdaže aj zajtrajší sviatok zamilovaných. Pevne verím, že ho strávite v príjemnej spoločnosti.

Alexandra




8 komentárov:

  1. veľmi pekné líčenie :) tie srdiečka sú skvelý nápad :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chcela som to líčenie nejako ozvláštniť aspoň takto na fotku :) Ďakujem za komentár :)

      Odstrániť
  2. Tie srdiecka su mile na fotku, viem si predstavit ako by chlap utekal z rande, kebyze tak pridem :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To si viem predstaviť aj ja :) Nedokázala by som ísť so srdiečkami na tvári niekam na večeru s priateľom :D Ďakujem za komentár :)

      Odstrániť
  3. Velmi pekne licenie, a inak ten postup je super nafoteny :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) stále sa snažím zlepšovať a takéto komentáre ma veľmi tešia :)

      Odstrániť
  4. wow krásne líčenie si veľmi šikovná ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi pekne ďakujem :) Až taká šikovná nie som, mám sa toho ešte veľa čo naučiť :)

      Odstrániť

Sleduj ma na Instagrame