sobota 16. septembra 2017

Vyrábam si lak na nechty?

Každý z nás sa už určite stretol s rôznymi návodmi, trikmi a vychytávkami, ktoré nám majú uľahčiť život. Stačí len prejsť Facebook, Instagram alebo Pinterest a pohltí nás kvantum návodov a inšpirácií takmer na všetko. Inak tomu nie je ani v kozmetickej sfére. Keďže je tých tipou a trikov naozaj veľa a mnohé z nich vyzerajú celkom sľubne rozhodla som sa, že aj ja nejaký vyskúšam. 
 
V dnešnom článku sa s vami chcem podeliť o to, ako som si skúsila vyrobiť sama lak pomocou starého očného tieňa a priesvitného laku. Priznám sa, že najprv som nemala v pláne nejako skúšať tieto triky, ale počas triedenia mojej kozmetiky som objavila priesvitný lak, ktorý vôbec nepoužívam a paletku tieňov, ktorá je už po dobe spotreby a povedala som si prečo nie. Tak či tak by tie produkty putovali do koša, tak prečo ich neskúsiť nejako zrecyklovať. Prejdime teda k samotnému návodu. 

Budete potrebovať:
  • priesvitný lak
  • nejaký očný tieň
  • špáradlá alebo niečo na rozmiešanie
  • nožík, ktorým tieň podrvíme
 
 
Začneme tým, že tieň vyberieme z obalu v ktorom je, následne je potrebné ho naozaj dobre rozdrviť aby v ňom neboli veľké hrudky. Ďalej ho začneme postupne pridávať do priesvitného laku a priebežne počas toho ho zamiešať pomocou špáradla. Je len na vás koľko tieňa použijete a odporúčala by som vám priebežne sledovať konzistenciu aby ste si nevyrobili príliš hustý lak. Ako sami vidíte je to veľmi jednoduché, ale či to naozaj aj funguje?


Keď som išla tento tip skúšať, nesľubovala som si od toho veľa. Čakala som, že sa to nejako pokazí, no výsledok ma milo prekvapil. Očný tieň sa naozaj pekne premiešal z lakom a vznikol naozaj dobre pigmentovaný lak na nechty. Na fotke je iba jedná vrstva laku, takže je zrejmé, že naozaj dobre kryje. Pokiaľ ide o nejaké zmeny laku, tak pomerne dosť zhustol, čo predĺžilo aj dobu uschnutia, no inak mu nemám čo vyčítať. Výdrž laku vám zatiaľ povedať neviem, no myslím si, že bude taká priemerná.  Ak by som mala povedať či trik funguje, tak to jednoznačne áno a som rada, že som sa rozhodla vyskúšať tento trik, pretože to bola zábava a zároveň som získala pekný lak na nechty. 
 
Skúšali ste už nejaký s týchto návodov alebo trikov? Ak áno, ako to dopadlo?
 
Dúfam, že sa vám článok páčil, a zaujímalo by ma či by ste chceli viacej takýchto článkov, kde by som skúšala podobné návody a triky. Prajem vám príjemný zvyšok dňa a teším sa na vás pri ďalšom článku.
 
Alexandra 

4 komentáre:

  1. Pecka. Ozaj by mi nenapadlo si takto vyrobiť lak na nechty. O to viac som prekvapená, že na fotke nalakovaných nechtov nie je vôbec vidieť, že by sa nejednalo o originál farebný lak. Skvelé. Ďakujem za článok :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa to tiež veľmi prekvapilo a to hlavne tým, že mi naozaj stačila iba jedna vrstva a nechty boli nalakované :) Ďakujem za komentár :)

      Odstrániť
  2. Tvoj návod určite využijem, mám doma očné tiene, ktoré mi len zavadzajú, aspoň ich spotrebujem. :D

    Rebelliouslily GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne preto som to skúšala aj ja a neľutujem :) Ďakujem za komentár :)

      Odstrániť

Sleduj ma na Instagrame