pondelok 25. apríla 2016

5 základných štetcov

Dnes vás vítam s novým formátom článkov alebo lepšie povedané sériou, ktorá sa bude objavovať pod menovkou Ako na líčenie. V tejto sérií sa s vami podelím o moje vychytávky a rady ohľadom vytvárania líčenia. Viem, že nie som žiadna profesionálna kozmetička, ale každá žena má niečo svoje ohľadom základov líčenia. Postupne vám predstavím to moje.



Prvý článok som sa rozhodla venovať štetcom. Štetce sú skvelý pomocníci pri líčení a dokážu ho uľahčiť, urýchliť a zdokonaliť. Áno, je pravda, že mnoho žien sa líči pomocou prstov aj ja to robievam, ale občas sú štetce naozaj potreba. Napríklad pri líčení očí alebo minimálne na aplikáciu púdru. Ja vám ukážem 5 štetcov, ktoré podľa mňa tvoria úplný základ, ktorý určite využijete. 


Asi samozrejmosť každej kozmetickej výbavy ženy je štetec na púder (pravdaže, ak nepoužívate labutienku :D), ktorý ma nie len jedno využitie. Dá sa použiť aj na lícenku, bronzér a rozjasňovač. Proste na všetky práškové produkty, ktoré chcete nanášať na tvár. Ja osobne preferujem tento skladací od Avonu z rady LUXE. Je praktický,zmestí sa do kabelky a je extrémne jemný. Jeho používanie je veľmi príjemné, ako keby ste hladkali malého zajačika.


Druhým podľa mňa dôležitým je štetec na krycí krém. Je pravda, že v dnešnej dobe sú čoraz viac populárnejšie hubky aj ja ich veľmi rada používam, pretože je to s nimi občas rýchlejšie, no aj štetec má svoje čaro. Teraz je veľký výber a aj množstvo druhov. Máte na výber medzi plochými (taký aký mám ja) ale rôznymi okrúhlymi. Ja som si vybrala plochý, pretože je vhodný na nanesenie veľmi tekutého ako aj hustešieho produktu, no v najbližšej dobe vyskúšam aj nejaký okrúhly.


Ak používate tiene alebo, ak chcete začať používať tiene, tak určite využijete plochý štetec na očné tiene. Je úžasný na aplikáciu či už na mokro alebo na sucho a dá sa pomocou neho vytvoriť množstvo zaujímavých kreácií, ktoré budú vyzerať krajšie a precíznejšie.


Blending štetec je tiež veľmi dôležitý. Zaručí vám dokonale stratené očné tiene a prirodzené prechody. Navyše sa s ním veľmi dobre nanáša rozjasňovač a kontúruje nos. 


Úplne posledný je skosený štetec, ktorý je ideálny na úpravu obočia alebo na nanášanie linky. Pre mňa je neodmysliteľnou súčasťou, pretože mám veľmi rada upravené obočie. Každá žena, ktorá si vypĺňa obočie pomocou tieňa alebo pomády na obočie vie aký skvelý je tento štetec pomocník. 

Používate štetce? Ak áno, aké sú podľa vás tie najzákladnejšie?

Takže toto by bolo na dnes všetko. Dúfam, že sa vám tento článok páčil a že vás nový formát článkov zaujme. Prajem príjemný zvyšok pondelka.

Alexandra

4 komentáre:

  1. Používám hlavně štětec na makeup a na korektor, nedám na ně dopustit.
    Beauty by K. - zvu tě na soutěž

    OdpovedaťOdstrániť
  2. prv som nemohla nanášať make-up ničím len okrúhlym štetcom a teraz nedám dopustiť na hubku..podľa toho usudzujem,že aj štetce majú svoje update :D ..ale inak si myslím,že si to veľmi pekne napísala a hlavne pravdivo..tiež si myslím,že takáto základná "sada" bežnej žene,ktorá sa líči len pre svoju potrebu úplne stačí :))

    BeautyMuffin

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hubka je tiež úžasná, hlavne ak človek nemá čas a chce veľmi prirodzený efekt :) Tiež po nej dosť často siaham :) Ďakujem za komentár :)

      Odstrániť

Sleduj ma na Instagrame