štvrtok 15. februára 2018

Februárové linkovanie: Čierno-metalická linka


Do nového roka som si dala jedno predsavzatie, a to také, že každý mesiac venujem nejakej téme. Počas februára som sa rozhodla zamerať na líčenia, kde sa hlavný dôraz kladie na linky. Prečo na linky? Linky sú in veľmi dlhú dobu, a zároveň sú pre mnoho ľudí vrátane mňa aj výzvou. Predsa len nakresliť dokonalé linky si vyžaduje poriadnu dávku cviku a toho nie je nikdy dosť. 


Dnešné líčenie patrí medzi výraznejšie, ale aj napriek tomu ho dokážete veľmi rýchlo vykúzliť. Myslím si, že ho ocenia najmä tie z nás, ktoré sa chystajú na nejakú významnú udalosť alebo párty a nechcú nad líčením stráviť mnoho času, pretože aj keď to tak vyzerá je veľmi jednoduché. 



Ako vždy, tak aj pri tomto líčení si očné viečko najprv pripravíme. Nanesieme podkladovú bázu, pomocou matného hnedého tieňa si zvýraznime nadočnicový obluk, následne na celé viečko nanesieme telový tieň, ktorým zjednotíme farbu viečka.









Ďalším krokom sú linky. Vytvoríme si dve hrubšie linky s chvostíkom.




Teraz prichádza tá celkom zábavná časť. Mokrým štetcom nanesieme metalický tieň na očnú linku. Tieň nanášame tak aby bolo trošku vidieť hranice čiernej linky, ktoré potom ešte opravíme pomocou linky.







Na dolné očné viečko nanesieme matný hnedý tieň, ktorý sme predtým použili na zvýraznenie nadočnicového obluku a prepojíme jeho pomocou dolné viečko z horným. Vnútornú linku zvýraznime pomocou čiernej ceruzky, ktorú potom pomocou štetca stratíme.








Líčenie očí zakončíme poriadnou vrstvou maskary.











 Plet si dokončíme podľa svojej tradičnej rutiny. Následne ju vykontúrujeme, prejasníme a dodáme jej farbu lícenkou. Rozjasňovačom vôbec nemusíme šetriť.








Celé líčenie zakončíme neutrálnymi perami. Ja som siahla po mojej novej obľúbenej kombinácií, a to po nude konturovacej ceruzky od Jordany a matným nude rúžom od Essence.





Toto by bolo celé líčenie. Ja osobne mám veľmi rada takéto líčenia, kde sa väčšina pozornosti strháva na oči, aj keď výrazné rúže sú pre mňa láska až za hrob.

Čo preferujete vy, výrazné oči alebo pery?

Dúfam, že sa vám líčenie páčilo a inšpirovalo vás. Prajem vám príjemný zvyšok dňa.
Alexandra



16 komentárov:

  1. Páni, moc se ti to povedlo, vypadá to fakt skvěle!
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Líčení vypadá super! :) Já se svou klepavou rukou a linkami nejsme úplně nejlepší kamarádky. :D A upřímně mam radši výrazné rty, ale to teda hlavně proto, že z nějakého zahádného důvodu vypadám jak ruská bordelmamá, jakmile si namaluji výrazné oči. :D

    B&M&P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Poznám ten pocit, občas výrazné oči nie sú práve najlepší nápad :/ Ďakujem za komentár :)

      Odstrániť
  3. Zaujímavé líčenie. Ja mám väčsinou výrazné pery ale ak mám chuť tak sa rada hrám s tieňmi a skúšam nové líčenia očí.

    Suesanqa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja to mám tiež tak, občas hra s tieňmi a občas iba jednoduché oči a výrazný rúž :)Ďakujem za komentár :)

      Odstrániť
  4. tak toto líčenie sa ti veľmi podarilo :) krásne! :) ja niekedy preferujem výrazné oči a niekedy výrazné pery..podľa nálady :) ale asi oči sú pre mňa také "vďačnejšie" , lebo sa dá na nich hocičo skúšať :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oči sú ako čisté plátno, na ktoré môžeme maľovať a dajú sa na nich vytvoriť naozaj zaujímavé kreácie :) Ďakujem ta komentár :)

      Odstrániť
  5. Tá paletka s očnými tienmi sa mi veľmii páči. Ja si moc oči nemaľujem,max použijem riasenku a sem-tam linku,ktorú si nanesiem trblietavou ceruzkou od Avonu,ktorá je určená na linky. Preférujem skôr výraznejšie pery,rúže úplne milujem a hlavne také vo vínovej farbe. Líčenie sa ti skvelo podarilo a nesmierne sa mi páči.
    https://tmatejcikova.blogspot.sk/?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rúže vínovej farby úplne milujem, pretože pomocou nich sa dá veľmi jednoducho vytvoriť zaujímavé líčenie :)Veľmi pekne ďakujem za komentár :)

      Odstrániť
  6. Pekné líčenie :)

    http://blog-de-la-licorne.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Wow! You've done an amazing makeup!! I love this details on the eyes <3
    Great post dear! I follow your adorable blog, hope you can follow back!
    xx

    The Newest In New Yorker

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Pre mňa je linka ešte stále výzvou, aj keď som si na tohtoročnom Interbeauty dokonca zakúpila jednu v bielej farbe (lebo budem experimentovať no nie?). Zatial sa mi však veľmi nedarí, preto zvýrazňujem pery :)
    Ty to však máš ako sa zdá už úplne zvládnuté, krásny makeup :)

    https://emmareyess.wordpress.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pomerne dosť dlho som robila presne to rovnaké, zvýrazňovala som pery a pred linkami som rezignovala, no stálym opakovaním som sa k tomu nejako dostala :) Veľmi pekne ďakujem za komentár :)

      Odstrániť

Sleduj ma na Instagrame