piatok 16. septembra 2016

Veľké upratovanie kozmetiky #1

Určite to mnohé poznáte, že vám doma leží kozmetika, ktorú nepoužívate ale má už minimálne milión rokov. Ja som sa rozhodla, že to vyriešim jednoducho a všetko vyhodím do koša. Toto rozhodnutie ma viedlo k tomu aby som zabehla na blogu novú rubriku, ktorá bude niečo na štýl spotrebovaných produktov. Poviem vám niečo o produktoch, ktoré som spotrebovala a ukážem vám aj  niektoré moje sklamania, ktoré sa ani používať nedali. Tento formát článkov bude vychádzať vždy po pár mesiacoch, keď už budem mať peknú kôpku spotrebovanej kozmetiky. Keď som nad touto rubrikou uvažovala, tak prvá vec čo ma napadlo bola, že to pomenujem veľké upratovanie. Pretože je to ako, keď urobíte také poriadne jarné upratovanie a zbavíte sa starých a nepoužívaných veci, no a pravdaže urobíte miesto na nové. Je pravda, že toto veľké upratovanie kozmetiky je skôr jesenné, ale aj na jeseň to treba pretriediť. Poďme sa teda pozrieť čo som spotrebovala :)


Ako môžete vidieť doma sa mi nazbierala pekná kôpka z väčšej časti dekoratívnej kozmetiky. Konečne som sa rozhodla vzdať môjho CC creamu od Avonu. Bol to veľmi skvelý produkt, hlavne preto, že som nebola veľmi na make-upy. Pleť pekne zjednotil a hydratova. Dodal jej taký pekný zdravý vzhľad. Dosť sa pohrávam s myšlienkou, že si zaobstarám ďalšie balenie.


Jedným z mojich omylov bol make-up od Miss Sporty. Kupovala som si ho na odporúčanie spolužiačky, pretože pred jednou oslavou som urgentne potrebovala niečo s lepším krytím na pleť. Netvrdím, že to je úplne hrozný, ale môjmu typu pleti nevyhovoval. Na mojej normálnej až zmiešanej pleti vytváral skôr efekt masky a nesadol mi ani otieňom. Bohužiaľ moja chyba, že som sa splašila.


Camouflage cream od Catrice som spotrebovať ani nedokázala, pretože je to priam nekonečný produkt,no musel ísť preč. Bol to skvelý produkt, ale už nastal jeho čas, pretože bol po dobe spotreby. Keďže je to produkt, ktorý sa dáva do okolia očí nechcela som nič riskovať.


Iným prípadom je tekutá verzia tohto krásavca, ktorú som si zamilovala a vypotrebovala do poslednej kvapky. Liquid Camouflage od Catrice je úžasný a určite si kúpim ďalšie balenie. Podrobnejšiu recenziu naň si môžete prečítať na blogu TU.


V korektorovej téme budeme pokračovať a poviem vám o mojom najväčšom sklamaní a to korektore od Avonu. Poviem vám, že ak sa nájde niekto komu tento korektor vyhovuje má môj obdiv. Mňa sklamal hneď v troch veciach. Po prvé absolútne mi nesadol otieň. Mala som svetlejší otieň, lepšie povedané najsvetlejší aký ponúkajú a vôbec to nebola telová, ale oranžová. Po druhé vôbec nekryl. Bolo to ako keby som si tam nič nedala a navyše ako som skôr spomínala mi tam urobil iba oranžový fľak. A po tretie vôbec nedržal. Už keď mi prišiel a som skúšala na pleti vôbec nedržal, nepomohlo ani zapudrovanie. Použila som ho asi dvakrát a to aj s tým, keď som ho skúšala a povedala som si nikdy viac. Bola to katastrofa.


Posledná korektorová záležitosť je paletka korektorov od Catrice Allround Concealer. Bol to veľmi dobrý produkt, aj keď som veľmi neprišla na chuť farebným korektorom. Dalo sa s ňou dobre vykontúrovať a pozakrývať nedokonalosti. Jednoznačne dobrý produkt.


Korektorovú tému máme za sebou, no ešte ostaneme pri značke Catrice a konkrétne pri púdri Prime and Fine. Je to ďalší z produktov, ktorý iba potvrdzuje, že značka môže byť aj cenovo dostupná a zároveň kvalitná. Je škoda, že som ho spotrebovala, ale určite som ho nemala na posledy, pretože bol naozaj úžasný.


V rýchlosti vám zhrniem dva tiene od Miss Sporty, ktoré neviem či ešte vyrábajú. Dostala som ich v mojich líčiacich počiatkoch, aj keď som ich v podstate nikdy poriadne nepoužívala. Obe modré, jeden absolútne nepigmentovaný a druhý extrémne prášil. Popravde som používala iba ten telový tieň so zlatými odleskami a mala som pocit, že som nalíčená.



 



Rovnako je to s linkami. Prvé od Miss Sporty boli celkom fajn, ale časom chytali zelený nádych a nie čierny. Druhé od Oriflamu boli fajn, no po určitej dobe sa začali na viečku roztekať a boli už nepoužiteľné.



Čo sa týka gélovej ceruzky od Essence, bola veľmi fajn, ale nevybrala som si práve najnositeľnejšiu farbu a hlavne vďaka môjmu talentu som ju zlomila. Bohužial vďaka týmto skutočnostiam s tvrdla a prestala kresliť.


Ďalej prejdeme k maskarám. Prvá maskara od Essence bola úžasná a veľmi som si ju obľúbila. Sľubovala efekt umelých rias a naozaj to aj splnila. Je škoda, že už ju nemajú v ponuke, pretože by som po nej určite siahla znova.



Druhá od Miss Sporty bola tiež veľmi dobrá a vlastne celkom vylepšila meno tejto značky. Pretože je málo produktov, ktoré mi sadnú od nich, ale táto maskara bola skvelá. Robila veľmi pekné riasy a navyše aj dobre držala.



Posledná maskara o ktorej vám poviem je od Avonu. Má naozaj zaujímavý tvar, ktorý robil pekné riasy, no bohužiaľ veľmi rýchlo vyschla. Inak to bol fajn produkt.


Sme takmer na konci. Ako jedny z posledných zmienim laky od Essence a Miss Sporty. Bohužiaľ som ich zabudla sfotiť individuálne, ale aj tak vám o nich poviem. Podľa mňa to boli také priemerné laky, ale za tie peniaze veľmi fajn. Kryli už v prvej vrstve a dali cca týždeň v obstojnom stave.

A úplne posledným produktom je krém od Nivei. Taká úplná klasika, ktorá si vždy nájde využitie. buď na suché ruky alebo počas chladných dní na ochranu pleti. V mojom prípade to bolo väčšinou na ruky.


Tento nekonečne dlhý článok už máme u konca. Dúfam, že sa vám páčil a prajem príjemný zbytok dňa.

PS: Ako je to u vás s triedením kozmetiky? Triedite ju alebo ju iba skladujete na jednú kôpku?

Alexandra

6 komentárov:

  1. Super, jednou za čas je to potřeba. Dneska jsem také vyklízela kosmetiku, ale mám pocit, že stejně nic neubylo.. :( :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež poznám ten pocit, keď jedna veľká kopa ide preč a stále je tam toho habadej :) Ďakujem za komentár :)

      Odstrániť
  2. Super nápad na článek :) Já nemám takovou hromadu kosmetiky, tak třídění není až tak třeba :) A dávám odběr, kdyby tě i můj blog zaujal, budu ráda, když mě budeš sledovat také :)

    BLOND SITE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak vďaka môjmu pretriedeniu sa už aj moja kôpka kozmetiky poriadne zmenšila :) Ďakujem za odber aj komentár :)

      Odstrániť
  3. podľa mňa je to super nápad raz za čas si vyčistiť kozmetiku :) ja som to robila nedávno a tiež som dosť vecí vyhodila :) niektoré tie veci od catrice máme podobné :) .. ešte je fajn tip očistiť obaly od kozmetiky pleťovou vodou :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Catrice ma v poslednej dobe veľmi veľa kvalitných produktov :) Ďakujem ta tip aj ta komentár :)

      Odstrániť

Sleduj ma na Instagrame